DOLAR 46,6473 0.03%
EURO 53,3187 0.36%
ALTIN 6.029,14-1,65
BITCOIN 27889820.10557%
İstanbul
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
KİLİMLİ’DE SUYA “GİZLİ ZAM” İSYANI!

KİLİMLİ’DE SUYA “GİZLİ ZAM” İSYANI!

ABONE OL
19 Ağustos 2026 17:28
KİLİMLİ’DE SUYA “GİZLİ ZAM” İSYANI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşın Musluğundan Su Değil, Fatura Akıyor: “Evde Olsaydım 900 TL Gelecekti!”

Kilimli’de vatandaşın su faturası isyanı büyüyor. Yaz aylarında mahalle mahalle süren su sıkıntısına bir de yüksek faturalar eklenince, vatandaşın tepkisi artık sokaktan yükseliyor.

İhbar hattımıza ulaşan bir vatandaşın paylaştığı fatura ve tüketim hesabı, Kilimli Belediyesi’ne yönelik “suya gizli zam mı yapıldı?” sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

Vatandaşın iddiasına göre su sayacı 26 Haziran’da okunmasına rağmen, kendisi 2 Temmuz’da Ankara’ya gitti ve 13 Temmuz’da Kilimli’ye döndü. 24 Temmuz’da gelen faturanın yaklaşık 300 TL olduğunu belirten vatandaş, “Evde bulunmuş olsaydım faturam 900 TL’ye yaklaşacaktı” diyerek tepki gösterdi.

Vatandaşın isyanı ise oldukça sert:

“Bu kadar zam nedir? Emekliye verilen zam yüzde 18. Ben çok merak ediyorum, acaba belediye başkanları su faturası ödüyor mu? Belediyede çalışan personeller kendi faturalarını ödüyor mu, yoksa bizden mi çıkarıyorlar acısını?”

SU YOK, FATURA VAR!

Kilimli’de asıl tepki ise yalnızca faturaların yüksekliğine değil, su hizmetindeki sorunların devam etmesine yönelik.

Karadon Mahallesi ve Damarlı bölgesinde vatandaşların hâlâ su sıkıntısı yaşadığı yönündeki şikâyetler devam ederken, vatandaşlar belediyenin altyapı konusunda yaptığı açıklamaların sahadaki tabloyla örtüşmediğini savunuyor.

Bir tarafta yaz sıcağında musluktan yeterli su akmayan vatandaş, diğer tarafta yüksek faturayla karşılaşıyor.

Vatandaşın kafasındaki soru ise son derece basit:

“Su yoksa bu fatura neden bu kadar yüksek?”

KİLİMLİ’DE ALTYAPI SORUNU BİTTİ Mİ, YOKSA SADECE AÇIKLAMALAR MI BİTİYOR?

Belediye yönetiminin zaman zaman altyapı sorunlarının çözüldüğünü dile getirmesine rağmen, özellikle yaz aylarında vatandaşlardan gelen su kesintisi ve basınç sorunları, bu açıklamaların yeniden sorgulanmasına neden oluyor.

Kilimli halkı artık bahane değil, net cevap istiyor.

Çünkü vatandaşın sırtında elektrik, doğalgaz, market ve ulaşım zamları varken şimdi bir de su faturalarının yükü tartışılıyor.

Üstelik ortada ciddi bir çelişki var:

Vatandaş suyu düzenli alamıyor ama faturayı düzenli ödüyor.

BAŞKANA AÇIK ÇAĞRI: BU FATURALARI AÇIKLAYIN!

Şimdi vatandaş adına Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’a soruyoruz:

Kilimli’de su tarifesine son dönemde herhangi bir zam yapıldı mı?

Yapıldıysa hangi tarihte, hangi karar doğrultusunda ve yüzde kaç oranında zam yapıldı?

Su faturalarındaki artışın sebebi nedir?

Karadon ve Damarlı bölgelerinde yaşanan su sıkıntısının gerçek nedeni nedir?

“Altyapı sorunu yok” deniliyorsa vatandaş neden hâlâ su sıkıntısı yaşıyor?

Ve en önemlisi:

KİLİMLİ HALKI SUYUNU MU ÖDEYEMİYOR, YOKSA SUYUN FİYATINI MI?

Bu soruların cevabını vatandaşın hakkı olarak bekliyoruz.

Eğer ortada bir zam varsa açıkça açıklanmalı.

Eğer zam yoksa, vatandaşın faturalarının neden bu kadar yükseldiği kalem kalem ortaya konulmalı.

Çünkü artık Kilimli’de vatandaşın sabrı da, cebindeki para da tükeniyor.

Musluktan su akmasını bekleyen vatandaş, posta kutusundan yüksek faturayla karşılaşıyorsa burada açıklanması gereken ciddi bir sorun vardır.

Kilimli Belediyesi’nin bu iddialara sessiz kalmak yerine, vatandaşın karşısına çıkıp rakamlarla ve belgelerle açıklama yapması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.