Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Türkiye genelinde binlerce genç için yeni bir dönem başlarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Olcay Can’dan gençlere moral ve destek mesajı geldi.
Can, üniversiteye yerleşme başarısı gösteren öğrencileri ve bu zorlu süreçte çocuklarının yanında olan ailelerini tebrik ederken, istediği bölüme veya üniversiteye yerleşemeyen gençlere de önemli bir çağrıda bulundu.
YKS sürecinin gençler açısından uzun, yorucu ve yoğun bir emek gerektirdiğine dikkat çeken Olcay Can, sınav sonucunun gençlerin geleceğini tek başına belirleyemeyeceğini vurguladı.
Can, yerleşemeyen öğrencilere yönelik mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Lütfen unutmayın, bu sonuç asla yolun sonu değildir. Hayat tek bir sınavdan ibaret olamaz. Bu durum, daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde yeniden ayağa kalkmanız için sadece yeni bir başlangıçtır.”
Gençlerin bir sınav sonucuyla değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Can, başarının yalnızca bir üniversiteye yerleşmekten ibaret olmadığını ifade etti.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün umudum gençliktedir” sözünü hatırlatan Can, Türkiye’nin geleceğinin gençlerin ellerinde şekilleneceğini belirtti.
Üniversiteye yerleşen öğrencilerin yeni bir eğitim ve yaşam dönemine adım attığını ifade eden Can, gençlere üniversite hayatlarında başarı diledi.
Can, ailelerin de bu süreçte gösterdiği fedakârlığın altını çizerek, öğrencilerin başarısında ailelerinin verdiği maddi ve manevi desteğin büyük önem taşıdığını söyledi.
YKS sonucunun istediği gibi gelmeyen gençlere özellikle seslenen CHP Zonguldak İl Başkanı Olcay Can, gençlerin hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğini vurguladı.
“Bir yıl daha hazırlanmak, farklı bir yol seçmek ya da hedefini yeniden belirlemek başarısızlık değildir” mesajı veren Can, gençlerin önünde çok sayıda fırsat bulunduğuna dikkat çekti.
Can açıklamasında eğitim politikalarına da değinerek, CHP’nin gençlerin eğitim hayatında fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğini savundu.
Gençlerin üniversite eğitimi sırasında barınma, beslenme ve gelecek kaygısı yaşamaması, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve çalışma hayatında emeğin ve liyakatin esas alınması gerektiğini belirten Can, adil bir düzenin kurulmasını temel sorumluluklardan biri olarak gördüklerini ifade etti.
Olcay Can, açıklamasının sonunda üniversiteye yerleşen tüm öğrencilere başarı dileklerini iletirken, yeniden sınava hazırlanacak gençlere de sabır, kararlılık ve zihin açıklığı temennisinde bulundu.
Can’ın mesajı, YKS sonucunu istediği gibi alamayan gençlere yönelik şu çağrıyla özetlendi:
“Bir sınav kaybedilebilir; ancak hayallerden vazgeçilmediği sürece gelecek kaybedilmiş değildir.”
ÖZEL HABER
12 saat önceSİYASET
13 saat önceSİYASET
20 saat önceGENEL
21 saat önceÖZEL HABER
2 gün önceÖZEL HABER
2 gün önceÖZEL HABER
2 gün önce