
Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde yaşanan olay “Bu kadarına da pes” dedirtti. İddiaya göre, iki polisin gözü önünde bir vatandaşa kafa atan düğün salonu işletmecisi ve pide salonu ortağı olan şahsa tek bir işlem dahi yapılmadı. Skandal bununla da sınırlı kalmadı; kafa atan kişi, karakola götürülmek yerine polisler tarafından işyerine bırakıldı.
Olay, sabah saatlerinde Kilimli ilçe merkezinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, düğün salonu işletmecisi olduğu belirtilen şahıs, herkesin gözü önünde ve iki polis memurunun yanında karşısındaki vatandaşa kafa attı. Ancak hukuk devleti refleksi bekleyen vatandaşlar, tam tersine tanıklık etti.
Şiddet eylemini bizzat gören polislerin, saldırgan şahıs hakkında herhangi bir işlem yapmaması ve şahsı emniyet müdürlüğüne götürmek yerine işyerine kadar bırakması, ilçede büyük tepkiye yol açtı.
İmza Gazetesi WhatsApp ihbar hattına ulaşan vatandaş, yaşananlara isyan etti:
“Polisin yanında birine kafa atılıyor ve hiçbir şey olmuyor. Asıl sorulması gereken şu: Biri polisin gözü önünde bunu nasıl yapabiliyor? Daha da vahimi, polis neden işlem yapmıyor? Biz hukuka değil de şahıslara mı güveneceğiz?”
![]()
Vatandaş, olayın gözlerinin önünde yaşandığını belirterek, polisin bu tavrının devlete ve güvenlik güçlerine olan güveni sarstığını ifade etti.
Tepkiler bununla da sınırlı kalmadı. Vatandaşlar, olayın Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ivedilikle incelenmesini, ihmali ya da kasıtlı davranışı bulunanlar hakkında gerekenin yapılmasını talep etti.
Soru net:
Polisin yanında şiddet serbest mi?
Yoksa Kilimli’de hukuk kişiye göre mi uygulanıyor?
Kamuoyu cevap bekliyor.
GÜNDEM
1 saat önceKÖŞE YAZARLARI
15 saat önceGÜNDEM
22 saat önceGÜNDEM
23 saat önceÖZEL HABER
2 gün önceÖZEL HABER
3 gün önceÖZEL HABER
4 gün önce