Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilimli İlçe Başkanı Erdinç Kargidan, göreve geldiği günden bu yana Kilimli için tek bir somut açıklama yapmamakla eleştiriliyor. İlçe başkanlığı koltuğuna oturduğu günden beri sahaya inmediği, Kilimli’nin sorunlarına dair tek bir adım atmadığı belirtilen Kargidan’ın, kamuoyundaki sessizliği “Kilimli’de muhalefet sustu” yorumlarını beraberinde getirdi.
Göreve gelmeden önce yaptığı açıklamalarda, “Kilimli için gereken tüm çalışmaları yapacağız” diyerek iddialı sözler veren Kargidan, özellikle belediye başkanı Kamil Altun’un seçim vaatlerini yerine getirmediğini sert bir dille eleştireceğini ifade etmişti. Ancak geçen süre zarfında bu sözlerin yalnızca vaat olarak kaldığı görülüyor.
Kargidan, bugüne kadar sadece hayırlı olsun ziyaretlerinde fotoğraf vererek sosyal medyada paylaşım yapan bir görüntü sergiledi. Kilimli halkı, “Erdinç Kargidan ne zaman gerçekten ana muhalefet gibi davranacak?” sorusuna yanıt bekliyor.
Eleştiri oklarını ilçe merkezindeki sorunlar yerine bağlı köylere yönelten Kargidan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Göbü ve Türkali köylerinde doğalgaz eksikliğini gündeme taşıdı. Ancak Kargidan’ın bu çıkışı, “Kilimli’nin kendi sorunları ortadayken köylere yönelmek kaçış mı?” sorularını da beraberinde getirdi.
Kargidan açıklamasında,
“Zonguldak’ın birçok köyünde hâlâ doğalgaz hayali kuran vatandaşlarımız var. İl Genel Meclisi Başkanı ‘Ben devletim’ diyorsa, Göbü ve Türkali’ye doğalgaz getirsin.”
sözleriyle İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’ye yüklendi.
Ancak kamuoyunda asıl yankı bulan soru şu oldu:
“Sayın Kargidan, Kilimli’nin yolları, kaldırımları, çöpleri, işsizlik sorunları ne olacak? Siz ne zaman konuşacaksınız?”
Kilimli halkı, CHP’nin ilçe başkanından laf değil icraat bekliyor. Eleştiri yapılacaksa önce Kilimli’nin kalbinde yaşanan sorunların dile getirilmesi gerektiğini belirten yurttaşlar, Kargidan’a açık çağrıda bulundu:
“Artık fotoğraf vermeyi bırakın, sahaya inin Sayın Başkan!”
GÜNDEM
Az önceGENEL
9 dakika önceGÜNDEM
8 gün önceKÖŞE YAZARLARI
8 gün önceGENEL
12 gün önceSİYASET
12 gün önceGÜNDEM
12 gün önce