Cevdet Akgün

Cevdet Akgün

Nalınada Mıhınada

Cumhurbaşkanına mektuplar (1)

19 Ocak 2022 - 10:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolunun açılış için 22 Ocakta geleceği Zonguldak’ta müjdeli haber beleniyor.

Cumhurbaşkanının en son Zonguldak ziyaretin de Kilimli-Muslu yolunun yapılması talimatını verdi.

Müteahhit firma hem Kilimli hem de Muslu’dan çift taraflı çalışarak yolu 2023’e kadar bitirmeyi hedefliyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen geçtiğimiz Pazar günü bir müjdeli haber açıkladı.

Türkmen, Muslu-Filyos yolunun ihalesi yapılığını ve en kısa sürede inşaatına başlanacağını söyledi.

Sayın Cumhurbaşkanından yollarla ilgili dört talebimiz var.

Birincisi Mithatpaşa-Ilıksu karayolu, İkincisi Gökçebey köprüsü –Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya-, Üçüncüsü Devrek Meslek Yüksek Okulu ile Bastoncular Çarşısı arasında köprü inşaatı. Zonguldak –Çaycuma arasını 45 Km’den 25 Km’ye düşürecek olan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın projesi. 

Devrek-Ereğli il Zonguldak – Bakacakkadı arasında inşaatları bitirmeyen Bayburt grubu öpmesini bekliyoruz.

ÖZEL KÖMÜR OCAKLARININ SORUNU ÇÖZLMELİ

Zonguldak ekonomisinin lokomotifi olan Rödövanslı saha sahiplerinin acile derdine çare bulunmalı.

Soma faciasından sonra Özel Kömür İşletmelerine BİR ASGARİ ÜCRET DEVLETTEN, Bir asgari ücreti de siz işçilere verin denmişti. Enerji ve Tabii Kaynakla Bakanlığı da bu uygulamayı başlatmıştı. Bir yıl önce ne olduysa bu aylık bin 500 TL desteği düştü. Özel sektör bir işçinin şu anki maliyeti 15 bin TL’yi buluyor. Bunun yarısını Enerji Bakanlığı karşılayacaktı. Bu unutuldu ve raflara kaldırıldı. Bölge Milletvekilleri söz verdiyse de halen bir gelişme olmadı.

Enerji Bakanı, Cumhurbaşkanının talimatıyla başlayan ve daha düne kadar uygulanan “BİR ASGARİ ÜCRET DEVLETTEN” neden kaldırıldı. Bu keyfi uygulamayı kim yapıyor. Özel Sektör Madencileri Cumhurbaşkanından müjde bekliyor. 

Birde Elektrik Santralleri Dünya kömür fiyatlarının altın değerine ulaşmasına rağmen yerli üreticileri adeta perişan ediyor. Kömür fiyatlarının da uygulanan adaletsizliğin giderilmesi için bu iki santral yetkilileri uyarılmalı.

TTK’YA İŞÇİ ALINMALI, ANCAK HASSAS DURUM CUMHURBAŞKANINA SÖYLENMELİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’ya acilen 1500*500 işçi alınmalı. Daha sonra kademeli şekilde 10 bin 500 olan norm kadro doldurulmalı.

TTK’ya İŞKUR üzerinden alım yapılmamalı. Öyle olunca kuradan çıkıp madene gidenler işi bırakıyor. Zonguldak-Bartın-Karabük’ün Kazmacı-Domuzdamcı- Tahkimatçı köyleri var. Orada ki insanlar zaten maden kültürüyle büyümüş insanlar. İşçi alımı o köylerden yapılmalı. Ve onlar arasında kura çekilmeli. Bu Zonguldak’a has bir özellik. Bu durumu bu şekilde Sayın Cumhurbaşkanına izah edilmeli.

2022’de 160 milyon TL yatırım yapacak TTK’da kömür kazacak neredeyse maden işçi kalmadı.

TTK bir an öncede işçi alımıyla asli işi olan koklaşabilir taş kömürü üretme işine dönmeli. Ve Erdemir ile Kardemir’in taleplerini karşılamalı. 

TTK’da ki lavvar –Kömür yıkama ve ayrıştırma tesisi- kayıp kaçaklarının önlenmesi için bu işle ilgili ehil firmalar tercih edilmeli ve onlara bu iş verilmeli.

TTK’nın kuruluş şirket sözleşmesinde verilen haklar kullandırılmalı. TTK Kömür ithalatı ve ortaklar bularak kok fabrikası başta olmak üzere, maden makineleri fabrikasıyla büyümeli ve zararını minimum seviyeye taşımalı.

ARA ELEMAN OKULLARI KURULMALI

Zonguldak’ın eğitim ve öğretimde ki temel sorunu ara elaman yetiştirmek. Ara elaman aslında ana elaman olan mühendisten daha önemli.

Türkiye’nin şu anda en büyük parasal yatırımı Filyos’ta.

TPAO’nun ve Filyos Endüstri Bölgesine bir tek çalışacak elemanımız yok.

Neden okulu yok.

TTK’nın geçmişte Çıraklık Eğitim Okulu varı. Öyle zanaatkarlar çıkardı ki bugün Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin uzaya gönderdiği uydunun dış cephesini yaptı.

Bence Bayraktar Gurubu Maden Makinelerinde çalışan hatta emekli olan işçileri bünyesinde toplamalı.

Tankı, topu nasıl ve ne şekilde yerli üretimin yapılacağını daha iyi görsünler.

FETÖ’nun el konulan Fatih Lisesi var. Bin 800 kapasiteli. Doğru düzgün öğrencisi yok. Burası Filyos Endüstri Bölgesi, TTK Maden Makinalarına ve diğer hasat sanatlara eleman yetiştirsin.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünün elinin altında bu işleri becerecek Üniversitelerde yazdığı kitaplar okutulan öğretmeni var.

İmkanı verin bakın ne cevherler yetişecek.

ZBEÜ VE TIP FAKÜLTESİ VE ONKOLOJİ

Sayın Cumhurbaşkanım; Bir kent olarak taleplerimiz var. TOKİ, Çevre Şehircilik İklim Bakanlığı yada Zonguldak Belediyesinin yaptığı daha doğrusu eskiyen sahil bandı projesi var. Biter bitmez onun bir önemi yok.

Ama sağlıkta iflas etmiş durumdayız.

Bugün Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ve Tıp Fakültesi iflas etmiş ise bunun birinci sorumlusu sizin şimdi ki Milli Eğitim Bakanınız ve ikincisi şimdi ki Rektör.

Ve onların sorumsuzlukları ile göreve gelen TIP FAKÜLTESİ yönetim kadrosu.

Ülke nüfusuna göre en fazla kanser hastası olan il Zonguldak.

Onkoloji doktoru yok.

Mevcut doktor malzeme alamadığı için istifa edip gitti. 

2002’de siz iktidara gelene kadar hastanelerde yaşanan bıçak parası maalesef maalesef TIP Fakültemizde yeniden hortladı.

Bu durumdan sizin Milletvekillerinizde muzdarip.

Ama çözüm yok.

Cihaz bozuk, yok ilaç yok diyerek hastalar özel hastanelere, özel kliniklere sevk ediliyor.

Kanser hastalarımız tedavi için yeniden Ankara- İstanbul yollarına düştü.

Allah rızası için bu sorunu çözün Sayın Cumhurbaşkanım. Sevgiyle kalın.  

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum